Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen ülkenin ulusal kalkınma hedefleri hakkında. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen ülkenin ulusal kalkınma hedefleri hakkında. Makaleyi yazan: Andrey Isaev
REKLAM ALANI
16.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen ülkenin ulusal kalkınma hedefleri hakkında. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

2024

Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun lider yardımcısının Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan makalesi
Geçen hafta, Rusya Federasyonu Başkanı olarak göreve başladıktan hemen sonra Vladimir Putin, ülkemizin 2030’a kadar olan dönem ve 2036’ya kadar olan geleceğe yönelik ulusal kalkınma hedeflerine ilişkin bir Kararname imzaladı. Bu belgede devlet başkanı yedi ana hedef belirledi. Birincisi, çocuklu ailelerin desteklenmesi, vatandaşların sağlığının güçlendirilmesi ve refahlarının artırılması da dahil olmak üzere nüfusun korunmasıdır. İkincisi, her bireyin potansiyelinin farkına varılması ve genç neslin vatansever eğitimidir. Üçüncüsü rahat ve güvenli bir ortam yaratmaktır. Dördüncüsü çevresel refahtır. Beşinci – Ekonominin sürdürülebilir ve dinamik gelişimi. Altıncısı teknolojik liderliğin sağlanmasıdır. Yedinci, insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve kolaylaştırmak için dijital dönüşümün çeşitli alanlarda uygulanmasıdır.

Bu hedeflerin her birine ulaşmak bir dizi görevi tamamlamayı içerir.

Örneğin vatandaşların refahının arttırılması, yoksulluğun 2030 yılına kadar %7’nin altına, 2036 yılına kadar ise %5’in altına düşürülmesi anlamına gelmektedir. Bunu yapmak için asgari ücretin hızlı bir şekilde artması gerekiyor – 2030 yılına kadar 35 bin rubleye, yani geçen yıla göre iki katından fazla. Toplumun tabakalaşma derecesinin bir göstergesi olan Gini katsayısı da önemli ölçüde azalmalıdır. Bu, hem nüfusun gelirinin artacağı hem de yoksullarla zenginler arasındaki uçurumun azalacağı anlamına geliyor.

Her bireyin potansiyelinin hayata geçirilmesi açısından, özellikle mesleki, kişisel gelişim ve vatansever eğitime yönelik proje ve programlara katılan gençlerin oranının 2030 yılına kadar %75’e çıkması bekleniyor.

Belki de en çok tartışılan görev, konforlu bir ortam yaratmak – vatandaşlara toplam alanı en az 33 metrekare olan konutlar sağlamaktı. 2030 yılına kadar kişi başına metre kare ve en az 38 metrekare. 2036 yılına kadar metre. Kulağa inanılmaz geliyor. Ancak konut işletmeye alma sürecinin yüksek hızı (2023’te 110 milyon metrekareden fazla işletmeye açıldı) bu görevin yerine getirilebileceğine dair güven veriyor.

Kararname, çevresel refahı sağlamak için havayı, su kütlelerini vb. kirleten emisyonlara yönelik hedefler belirler.

Ekonominin sürdürülebilir ve dinamik gelişimi için bölgelerin bütçe güvenliğinin eşitlenmesi büyük önem taşıyor: Cumhurbaşkanı, Federasyonun en zengin 10 tebaası ile en az varlıklı 10 tebaası arasındaki farkın iki kattan fazla olmamak üzere iki kata indirilmesi görevini belirledi. 2036. Şimdi fark yaklaşık üç kat arttı.

Devlet Dumasının, Başkan Vyacheslav Volodin’in inisiyatifiyle, birkaç yıldır sürekli olarak en az bütçe hükmüne sahip 10 bölge için federal düzeyden desteği savunduğunu hatırlatmama izin verin.

Anayasaya göre tüm vatandaşlar sağlık, sosyal destek ve eğitim kalitesinden eşit haklara sahiptir. Bölgelerin bütçelerinin sağlanması tüm bu konuları doğrudan etkilemektedir. Federasyonun konuları arasındaki fark büyükse, vatandaşların anayasal haklarının yerine getirilmesinin çoğunlukla nerede yaşadıklarına bağlı olduğu ortaya çıkıyor. Bu durum kabul edilemez. Yerel bütçe güvenliğiyle ilgili durumu ilk elden bilen Birleşik Rusya grubunun milletvekilleri, Başkan tarafından belirlenen görevi yerine getirmek için hükümetle birlikte çalışmaya hazır.

Ayrıca, Rusya’nın en geç 2023 yılına kadar, artan işgücü verimliliği de dahil olmak üzere, satın alma gücü paritesine göre hesaplanan gayri safi yurt içi hasıla açısından dünyada dördüncü sıraya yükselmesi gerekiyor. Mal ve hizmet ithalatının payının yüzde 17’ye düşürülmesi gerekiyor, yani ülke kendi ihtiyacını 4/5 oranında karşılayacak.

Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nde personel sıkıntısı sorununun çözümüne özel önem verdi. 2030 yılına kadar, ekonominin öncelikli sektörleri için talep tahminlerine dayanarak etkili bir eğitim, mesleki yeniden eğitim ve personel ileri eğitimi sistemi oluşturma görevini üstlendi. Ayrıca bu zamana kadar öğrencilerin en az %30’unun mesleki eğitim çerçevesinde çeşitli yeterliliklerde eşzamanlı gelişimi için koşullar yaratılmalıdır.

Yeni ulusal proje “Personel” çerçevesinde de dahil olmak üzere, bu görevlerin yerine getirilmesi için Hükümet ile verimli ortak çalışmalar yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Birleşik Rusya, yaklaşmakta olan diğer ulusal projeler için de tekliflerini yakın gelecekte sunmayı planlıyor.

#ulusalhedefler
#Başkan
#Isaev
#RG
#madde
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/o-nacionalnyh-celyah-razvitiya-strany-postavlennyh-prezidentom-statya-andreya-isaeva

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.